Στο σπίτι του Βολταίρου δεν θα έπρεπε να μιλάτε για τον Νίκο Παππά.
Η Προανακριτική κατέληξε σε πολιτική φαρσοκωμωδία
Ομιλία της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το πόρισμα της Προανακριτικής Παππά
Η ΝΔ παρέπεμψε έναν πρώην Υπουργό και μάλιστα έναν στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού σε Προανακριτική, χωρίς κανένα στοιχείο, με τον λόγο μόνο ενός νταλαβερτζή εργολάβου που γυρίζει από εδώ κι από εκεί, παριστάνοντας τον ψευδομάρτυρα, μπας και εξοικονομήσει κανένα εκατομμυριάκι και στην προκείμενη περίπτωση τρία εκατομμυριάκια.
Η ιστορία αυτή δεν μπορούσε παρά να καταλήξει σε μια πολιτική φαρσοκωμωδία, την οποία έστησαν οι «αχθοφόροι» του συστήματος, οι επαγγελματίες της Novartis, της Siemens, της βαλίτσας και της συγκάλυψης.
Μας κυβερνά η εταιρεία ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- ΓΚΑΜΠΡΟΦΣΚΥ Α.Ε., από το ζεύγος της ανάπτυξης και του επιτελικού κράτους που έχει μετατρέψει την χώρα σε «βούρκο»
Πήραν μια οικονομία με γεμάτα ταμεία και φεύγοντας θα κλέψουν και το πόμολο του χρηματοκιβωτίου.
Αυτή η κυβέρνηση είχε και το θράσος να στήσει Προανακριτική Επιτροπή και να ζητήσει να πάει ένας πρώην Υπουργός στο Δικαστικό Συμβούλιο διότι τα έβαλε με το σύστημα το οποίο η ίδια έστησε και με το οποίο κυβερνά τόσα χρόνια.
Η αρχική κακουργηματική κατηγορία αποσύρθηκε και έμεινε μόνο μια αβάσιμη κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για να έχει κάτι να λέει η βουτηγμένη στα σκάνδαλα παράταξη της ΝΔ.
Η Προανακριτική Επιτροπή, αποδείχτηκε ένας ιστορικός αστεϊσμός με τον οποίο η ΝΔ αποπειράθηκε απρόσφορα να αντισταθμίσει:
1. Την τραγική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού που μαίνεται και αυτές τις ώρες
2. Τα πρωτοφανή σκάνδαλα της NOVARTIS και της SIEMENS, τα οποία δεν έχουν προηγούμενο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.
Η παντελής απουσία οποιονδήποτε ενδείξεων για το έγκλημα του χρηματισμού υπέρ τρίτων δείχνει πως θα έπρεπε όσοι κατασυκοφάντησαν τον Νίκο Παππά, σε ανθρώπινο επίπεδο, δηλαδή εξωνομικά, εξωπολιτικά, να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο της συλλογικής δημόσιας συγνώμης.
Ήταν από την αρχή προφανές και αποδείχτηκε από την διαδικασία, πως ουδεμία σχέση είχε ο Νίκος Παππάς με το επίδικο ποσό των 3.000.000 εκ, το οποίο αποδεδειγμένα ενθυλάκωσε ο Καλογρίτσας, γεγονός που πιστοποίησε με τον επισημότερο τρόπο η Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ φυσικά προκύπτει πως το επίμαχο ποσό των 3.000.000 ευρώ ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την έκδοση της εφημερίδας «Documento».
Η παράβαση καθήκοντος, ως κατηγορία, δεν στοιχειοθείται. Οι όροι του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες καθορίσθηκαν με με νόμο το 2015 και εξειδικεύθηκαν με την υπ’ αριθμ. 1/2016 Προκήρυξη του διαγωνισμού, η οποία εκδόθηκε την 17.05.2016, δηλαδή σε χρόνο πολύ προγενέστερο της γνωριμίας των εκπροσώπων του Ομίλου Χούρυ με τον επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα.
Μάλιστα, οι όροι του εν λόγω διαγωνισμού ήταν τέτοιοι, που ο Καλογρίτσας, φέρεται ότι εξ αρχής δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του σε αυτόν, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Νίκος Παππάς δεν προέβη σε παράβαση των καθηκόντων του, αφού σε αυτή την περίπτωση θα είχε διαμορφώσει τους όρους του επίμαχου διαγωνισμού κατά τρόπο που ο προαναφερόμενος επιχειρηματίας θα πληρούσε τις προϋποθέσεις του.
Τελικά ο προαναφερόμενος επιχειρηματίας δεν έλαβε την επίμαχη άδεια, αλλά αντιθέτως την 26.09.2019 κηρύχθηκε έκπτωτος από τον διαγωνισμό και αυτό αποδεικνύει ότι οι όροι του διαγωνισμού ήταν αδιάβλητοι και πως δεν μπορεί να τεθεί σε αμφιβολία η χρηστή, έντιμη και καθαρή άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων εκ μέρους του Υπουργού.
Η ποινικοποίηση πολιτικών επιλογών αποτελεί πολιτισμικό κρούσμα και απόδειξη κατάρρευσης των θεσμών.
Πρόκειται για απόδειξη βαθιάς πολιτικής κρίσης, πρόκειται για πρόσχημα, προκειμένου να αδυνατίσει η πολιτική, δηλαδή η δημόσια λειτουργία, με την απειλή εισαγγελικής παρέμβασης για καθαρά πολιτικές αποφάσεις.
Όποτε συνέβη αυτό στην ιστορία του τόπου μας πρώτα πιστοποιήθηκε η κατάρρευση των αυτόκλητων εισαγγελέων και μετά ακολούθησε η συντριπτική πολιτική τους ήττα.
Τις πολιτικές διαφορές τις ποινικοποιούν αυταρχικά καθεστώτα, λίγο πριν την κατάρρευσή τους.
Οι ψευδείς κατηγορίες, οι συκοφαντίες και οι αήθεις πολιτικές πρακτικές δεν εγγυώνται την μακροημέρευση των καθεστώτων, αλλά αντιθέτως προκαλούν την κατάρρευσή τους με έντονη κοινωνική αποδοκιμασία και πολιτικό εξωστρακισμό.
Το πολιτικό και πολιτισμικό κρούσμα στο οποίο αναφέρθηκα είναι αντιπροσωπευτική έκφραση της αυταρχικής δημοκρατίας που κυβερνά σήμερα την χώρα, η οποία θα καταρρεύσει πολύ σύντομα.
Πίσω από όλα αυτά το κίνητρο είναι προφανές.
Η κυβερνητική ιδιοτέλεια «παντρεύτηκε» με την εκδικητικότητα των πετσωμένων μιντιαρχών, οι οποίοι, για πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία υποχρεώθηκαν να πληρώσουν όσα χρωστούσαν στο κράτος.
Ακριβώς για αυτό τον λόγο ο Νίκος Παππάς και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν στόχος ενώ γέμισαν τα ταμεία σε μια περίοδο έκτακτης δημοσιονομικής κρίσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου